De 645 kilometer van de Route 66 in Arizona zijn wat toeristischer dan de oostelijkere stukken van de Route. Zo kom je onder andere door de bekende Route 66 dorpen Williams, Seligman, Oatman en Kingman. De wegen zijn daarentegen erg afgelegen en omringt met prachtige natuur en rots- en bergpartijen. Ook kom je hier langs het beroemde Petrified Forest National Park, waar je ook de verschillende mooie kleuren in de rotsen van de Painted Desert kunt bewonderen.

Een van onze persoonlijke favoriete stukjes route 66 over de gehele 3945 kilometer is het kronkelweggetje door de bergen vlakbij Oatman in Arizona, de Oatman Highway. Niet alleen is het dorpje op de top van de berg geweldig om te bekijken, ook de weg erheen is spectaculair.

Meer leren over de bezienswaardigheden aan de Route 66 in Arizona? Lees dan snel verder!


Petrified Forest National Park & Painted Desert

Een van de eerste dingen die je tegenkomt als je vanuit het oosten via de Route 66 Arizona in rijdt is het Petrified Forest National Park. In dit park kun je petrified wood vinden, de gefossiliseerde delen van 225 miljoen jaar oude bomen die destijds in het gebied stonden. Als bonus ligt dit park in het gebied dat bekend staat als de Painted Desert, waar de verschillende lagen zand en steen allerlei kleuren aannemen, van blauw en paars tot rood en geel. De landschappen zijn hierdoor adembenemend mooi. Trek zeker een halve dag uit voor dit park, en zelfs dan zul je nog te weinig tijd hebben. 

Petrified Forest National Park

Holbrook

Vlakbij het Petrified Forest National park vind je het plaatsje Holbrook. Dit dorp is met name erg bekend door het Wigwam Motel, een keten die ook een locatie heeft in San Bernardino, California. Hier kun je in tipi's slapen die in een cirkel staan opgesteld. Naast deze bekende wigwams is de omgeving van Holbrook nog altijd ontzettend mooi omdat het binnen de Painted Desert valt.


Jack Rabbit Trading Post

Je hebt ze vast gezien, de gele "Here it is!" billboards met een haas. Dit was reclame voor de Jack Rabbit Trading Post, een trading post die in 1949 werd gekocht door ene Jim Taylor. Onderweg naar zijn nieuwe winkel reedt hij met een groot beeld van een konijn in zijn auto, en mensen bleven hem vertellen hoe leuk ze het beeld vonden. Bij aankomst besloot Jim dan ook om het konijn buiten neer te zetten zodat iedereen er foto's van kon maken. Hier is uiteindelijk de gehele marketing van de trading post omheen gegroeid, waardoor de borden met het konijn over de gehele Route 66 bekend zijn!

Jack Rabbit Trading Post

Meteor Crater

Meer dan 50,000 jaar geleden sloeg er een meteoriet in in de lege vlaktes die we nu het gebied buiten Flagstaff noemen. De inslag liet een krater achter van 550 feet (170 meter) diep, en bijna een mijl (1,5 kilometer) wijd. Voor $25 kun je de krater daadwerkelijk bekijken vanaf het observatiepunt. Hierbij krijg je ook toegang tot de bijliggende tentoonstelling.


Twin Arrows Route 66

Twin Arrows

In het Navajo resort stonden de Twin Arrows. Helaas ligt een van deze twee reusachtige pijlen momenteel door vandalisme op de grond. Omdat de organisatie die gaat over het onderhoud van de Twin Arrows een andere native stam is dan de stam waar de pijlen staan, is er nog geen overeenstemming gekomen over de heropbouw van de Twin Arrows. Desalniettemin is het nog altijd de moeite waard om langs te rijden, want de pijl die nog wel staat is net zo goed indrukwekkend. Wellicht moeten ze een naamverandering overwegen?


Route 66 Flagstaff

Flagstaff is met name bekend als de "Gateway to the Grand Canyon", aangezien de Grand Canyon slechts op een uur rijden afstand begint. Zo rijdt er onder anderen een trein op en aan naar de Canyon. Aangezien de Grand Canyon zich niet aan de Route 66 bevindt zullen we deze bezienswaardigheid behandelen onder bezienswaardigheden in de buurt van de Route 66. Zo'n 16 kilometer ten noorden van Flagstaff ligt tevens het hoogste punt van Arizona. Omdat er niet veel dorpen om Flagstaff heen liggen werd de stad een plek om planeten te bekijken vanaf de verschillende observatiegebouwen. Zo werd Pluto in 1930 vanuit Flagstaff ontdekt. 


Route 66 Williams

Williams is net als Flagstaff een manier om gemakkelijk bij de Grand Canyon te komen omdat deze stad ook verbonden is met de Grand Canyon Railway, net als Flagstaff. Ook kun je hier een bezoekje brengen aan Bearizona Wildlife Park. Dit is, zoals de naam al doet vermoeden, een dierenpark met onder andere beren, wolven en bizons. 

Daarnaast is de binnenstad van Williams erg gezellig en vol met allerlei giftshops. Je krijgt hier bijna het gevoel dat je in het Wilde Westen bent belandt. Schrik niet van de knallen die je rond 19:00 hoort; dit is een gunshow die iedere avond wordt gehouden. Als je de mogelijkheid hebt is dit zeker een aanrader om te bekijken!

Ook kun je vanaf dit stadje met een oude trein een dag naar de Grand Canyon. Voor meer informatie klik hier.

Route 66 Williams

Route 66 Seligman

Seligman is een ander noemenswaardig dorp dat in Arizona aan de Route 66 ligt. Hoewel het weinig inwoners kent, is dit dorp geen zogenoemde spookstad geworden. Overal in het dorp staan gift shops met de Route 66 als thema, waardoor het dorp een geliefde stop is voor (bussen vol) toeristen. Ondanks het toeristische dat Seligman duidelijk meer heeft dan andere plekken aan de Route 66 is het een must see!

Daarnaast was Seligman de geboorteplaats van de kapper Angel Delgadillo, die ook wel de "Guardian Angel" van de U.S. Route 66 wordt genoemd. Hij heeft in 1987 de Historic Route 66 Association of Arizona opgericht en was een van de mensen die de makers van de film Cars hebben geïnterviewd over Route 66 ervaringen. Delen van dit interview zijn ook terug te vinden op Youtube en op de bonuseditie van de film zelf, waardoor Seligman aan de Route 66 nog bekender werd.


Route 66 Kingman

Kingman heeft als geen ander de Route 66 en al zijn geschiedenis omarmd. Het Route 66 Museum zit hier dan ook bomvol informatie over de Route, en hoe Kingman bijdroeg aan de Route 66 in de geschiedenis en het heden. Daarnaast staat de stad bekend als "Heart of Historic Route 66" omdat het langste nog bestaande stuk Route 66 hier nog altijd dwars door de stad loopt.


Route 66 Oatman

Route 66 Oatman

Oatman was een zogenoemde spookstad in de bergen van Arizona. Hoewel er op een gegeven moment nauwelijks meer mensen woonden heeft het toerisme er voor gezorgd dat het dorp toch steeds weer meer inwoners telt. Als mensen het hebben over de ezels op de route 66 hebben ze het waarschijnlijk over Oatman. In en rond het dorp leven namelijk ezels, die regelmatig worden bijgevoerd door de medewerkers van de verschillende gift shops in het dorp. Deze verkopen ook zogenoemd 'burro food', dat toeristen zelf aan de ezels kunnen geven. Wij raden aan om de rit naar Oatman vroeg te maken zodat je aankomt rond de openingstijden van de verschillende winkeltjes. Op deze manier kun je van het dorpje (en de rit daarnaartoe) genieten zonder de hectiek en drukte van het toerisme.

Oatman Highway, het kronkelweggetje door de bergen richting Oatman, is misschien wel ons persoonlijke favoriete stuk van de hele Route 66. Pas echter wel op en rij liever te zacht dan te hard. Ze hebben hier niet veel moeite in vangrails gestoken...


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.