De laatste 505 km van de Route 66 gaan door Californië. Voordat je bij het eindpunt van de Route 66 in Santa Barbara aankomt, doorkruis je eerst nog een tal van dorpen en landschappen. Vooral het contrast tussen het drukke Los Angeles met onder anderen de Walk of Fame, Sunset Boulevard, Beverly Hills en Hollywood in het westen en de Mojave Desert in het oosten is ontzettend groot. 

Wees ook voorzichtig op dit stuk van de Route 66, waar temperaturen ontzettend hoog kunnen oplopen. Mocht je onverwacht met pech langs de weg staan is het belangrijk dat je voldoende water bij je hebt! Hou daarnaast een oogje op je benzine pijl, aangezien benzinestations in de Mojave Woestijn vrij zeldzaam zijn!

Leer op deze pagina meer over de bezienswaardigheden in de buurt van de Route 66 in California!


Elmer's Bottle Tree Ranch

Elmer Long maakte in zijn eentje een park vol 'flessenbomen' (metalen pijpen waar glazen flessen aan hangen) en andere vreemde objecten. Zo vind je hier duizenden flessen, maar ook oude typmachines, auto's en windmolens. Je kunt hier heel lang ronddwalen; er is zo veel te zien dat je door de bomen het bos niet meer ziet ;)


Mojave Desert

Een groot deel van de Route 66 in Californië gaat door de Mojave Desert. Misschien had je toen je aan de Route 66 dacht meteen een plaatje voor je van uitgestrekte landschappen en wegen die oneindig lang doorliepen. Het stuk Route 66 dat door de Mojave Desert loopt komt hier erg bij in de buurt. Helaas wordt de weg niet heel goed onderhouden en zijn er soms delen van de Route gesloten door bruggen die niet meer betrouwbaar zijn waardoor je misschien stukjes over de interstate moet afleggen.


San Bernardino

San Bernardino staat ook wel bekend als de Route 66 poort naar Los Angeles. Vanaf hier zul je je weer in de 'bewoonde wereld' waden na de woestijnlandschappen. Verder is deze plaats vooral bekend om het beroemde Wigwam Motel, waar je in tipi's kunt slapen. 


Los Angeles

Als je bij Los Angeles bent aanbeland ben je óf aan het einde, óf aan het begin van je reis. Welke van de twee ook waar is, er is voldoende te zien en te doen in Los Angeles. Denk aan het bekijken van het bekende Hollywood sign op de heuvels van de staf, bekende namen spotten op de Walk of Fame, de Sunset Boulevard afrijden op zoek naar prachtige villa's, winkelen in Beverly Hills en nog veel meer!

Santa Monica Pier

De Santa Monica Pier is het officiële eindpunt van de Route 66. Je kunt hier foto's maken van het eindbord, maar het bord waar je eigenlijk naar zoekt is niet het witte bord waar een driehoek in is verwerkt. Hoewel de meeste toeristen dit erkennen als het eindpunt van de Route is het originele bord te vinden bij de kiosk van 66-to-Cali, een giftshop en informatiecentrum over het einde van de Route 66. In de zijdeur van deze kiosk vind je het originele eindbord, dat op deze manier intact blijft.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb