Voorbereiding Route 66

Op deze pagina vind je praktische informatie over de Route 66. Dit zijn onder anderen reistips die handig zijn om te weten, en een overzicht van grote kostenposten. 

Toeristenvisum (ESTA) aanvragen

Voordat je Amerika in mag reizen moet je een toeristenvisum (ESTA) aanvragen. Dit is een vrij simpele stap, maar wel erg belangrijk! Voor je eigen geruststelling is het handig dit een aantal weken van tevoren te doen, al duurt een aanvraag vaak niet langer dan enkele dagen. De kosten voor het aanvragen van een ESTA zijn $21. Je kunt deze ESTA aanvragen via de officiële website https://esta.cbp.dhs.gov

Vliegtickets

De vliegtickets zullen een van je grotere kostenposten zijn. De meeste rechtstreekse vluchten naar Chicago of Los Angeles gaan via KLM of een van hun partners, zoals Delta. De kosten kunnen erg uiteenlopen op basis van wanneer in het jaar je vliegt, en wanneer je de tickets koopt. Deze zullen per persoon rond de €900 uit komen.

Auto huren

Het huren van een auto is een belangrijke stap in je reis, aangezien de meeste mensen de route 66 met de auto rijden. Omdat wij hier zelf ook ervaring in hebben, zullen we enkel advies geven over het huren van een auto. Er zijn veel verschillende autoverhuurders op het vliegveld in Chicago (of Los Angeles) . Zelf hebben wij goede ervaringen met het verhuurbedrijf Hertz. 

De kosten van het huren van een auto waar je de auto in Chicago ophaalt en in Los Angeles weer inlevert verschillen sterk door de soort auto die je huurt, hoe lang van tevoren je deze huurt en op welk moment van het jaar je deze huurt. In het laagseizoen zijn de auto's logischerwijs goedkoper dan in het hoogseizoen. Gemiddeld gezien kun je rekenen dat het huren van een auto voor +/- 3 weken ongeveer €2000 bedraagt. 

Het is verstandig om de huur van de auto al in Nederland te regelen, dan heb je meer regie over de kosten dan wanneer je ter plekke een auto huurt. Zo kun je nu al prijzen vergelijken van verschillende bedrijven die auto's verhuren in Chicago of Los Angeles