Bezienswaardigheden in Missouri

Ook de 510 kilometer aan route 66 in Missouri heeft de route 66 reiziger veel te bieden! Zo ligt er in het oosten de grote stad St. Louis met zijn beroemde Gateway Arch, maar rij je ook door de oude mijnregio's rondom Joplin. De vele drukke kruispunten in St. Louis is geen voorbode voor de rustige, schilderachtige landschappen die je later tegenkomt tussen de heuvels en valleien. Ook in Missouri vertellen de locals je graag meer over de geschiedenis van hun dorpen aan de Route 66!

Op deze pagina vertellen we je meer over een aantal bezienswaardigheden aan de Route 66 in Missouri.


Gateway Arch, St. Louis, MO

De Gateway Arch is moeilijk te missen in Saint Louis. De hoge boog bevind zich in het Jefferson Expansion National Memorial, en voor $11 tot $15 (afhankelijk van de datum) kun je met een tram naar de top van de arch voor prachtig uitzicht over de stad, die vroeger ook wel de Gateway to the West werd genoemd. Daarnaast kun je in St. Louis de mooie stadsparken, forest park en het Museum of Westward Expansion & Old Courthouse bezoeken.

Gateway Arch, St. Louis, MO

Meramac Caverns

Je zult vast al tientallen kilometers lang verschillende billboards van de Meramac Caverns hebben gezien onderweg naar Sullivan. Deze grotten zijn sinds de jaren 50 ingericht als toeristische attractie langs de Route 66. Wel is het hier vaak vrij koud, dus neem zeker een wat dikkere trui mee naar binnen! Een tour door de grotten kost je $26 per volwassene. Deze grotten zijn ook bekend omdat Jesse James, een bekende 'schurk' uit het wilde westen die eind 19e eeuw actief was, zich hier schuil zou hebben gehouden. De grotten worden soms dan ook de Jesse James Hideout genoemd.


Cuba, MO

Cuba staat naast het Wagon Wheel Motel ook bekend om de zogenoemde murals, die in grote getale aanwezig zijn. Overal waar je kijkt zul je de kleurige tekeningen op de muren zien. Het is dan ook mogelijk om een mural tour te doen zodat je zeker weet dan je er geen mist! Het Wagon Wheel Motel is een van de oudere nog werkende Motels langs de Route 66. 


World's largest Rocking Chair, Fanning Outpost

World's largest Rocking Chair bij de Fanning Outpost

Wederom een van de 'largest of the world'. Deze keer gaat het om een reusachtige schommelstoel die naast de Fanning Outpost staat. Naast een paar leuke foto's kun je hier ook ontzettend leuke souvenirs kopen. De giftshop staat vol met slimme en grappige woordspelingen, waardoor je zo wat tijd kwijt bent om deze door te spitten. Wij raden de zelfgemaakte gourmet popcorn en fudge ook ten harte aan!


Devils Elbow Bridge

Devils Elbow Bridge was een van de vele historische bruggen die de Route 66 over rivieren loodsten. Het verhaal achter deze U-vorm in de rivier waar het zijn naam aan te danken heeft is echter wel leuk om te weten! Vroeger gebruikten de houthakkers in de regio de Big Piney River om hun boomstammen stroomafwaarts te vervoeren. Door de knik in de rivier bleven deze echter vaak steken, waardoor de houthakkers dit 'a devil of an elbow' noemden. 


Uranus, MO

Uranus heeft het beste van zijn naam gemaakt. Naast een fudgefabriek en giftshop waar alle medewerkers je vol enthousiasme begroeten met de woorden "Welcome to Uranus!" kun je hier allerhande activiteiten vinden, waaronder bijlwerpen, musea en een escaperoom. 


Munger Moss Motel in Lebanon, MO

Het Munger Moss Motel, dat werd gebouwd in 1946, is een van de weinige originele Route 66 motels die nog draait. Het neon bord is daarom een van de bekendste over de hele Route 66, en zeker een tussenstop waard om even te fotograferen. Misschien heb je geluk en hebben ze nog wel een kamer vrij als je er later op de dag aan komt! We moeten je wel waarschuwen, meestal is dit Motel helemaal volgeboekt.

Route 66 Munger Moss Motel, Lebanon, MO

Springfield, MO

Springfield werd sinds 1920 steeds meer gezien als de Birthplace of the Route 66. Dit komt omdat de naam voor de Route in deze stad is bedacht. Het Route 66 Springfield Visitor Center is een goede bron voor meer informatie over zowel de geschiedenis van Springfields rol bij de naamgeving van de Route 66 als de Route zelf. Daarnaast kun je bij het plein in het midden van de stad een plakkaat vinden waar Springfield officieel de geboorteplaats van de route 66 werd benoemd in 1992.


Route 66 Sinclair Gay Parita

Sinclair Gay Parita

Oude benzinepompen zijn er in overvloed aan de Route 66, maar slechts een enkeling is echt goed onderhouden. Sinclair Gay Parita in Ash Grove is niet alleen een benzinepomp, maar eigenaren Gary en Lena Turner hebben hier een heuse verzameling aan borden, oude auto's en andere historische voorwerpen aan toegevoegd. Helaas zijn de Turners inmiddels overleden, maar zoon George vertelt je met evenveel passie over het werk van zijn ouders.


Joplin, MO

Joplin heeft zoals veel andere plaatsjes een Route 66 museum, maar dat is niet de reden dat deze plaats een plekje op deze lijst heeft verdiend. De medewerkster bij het museum verwees ons destijds door naar Candy House Gourmet, een chocoladefabriek die al 50 jaar lang opereert vanuit Joplin. De medewerkers hier waren zo vriendelijk en vol verhalen dat wij hier tijdens onze trip zeker een uur hebben gepraat. Een echte aanrader dus!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.