New Mexico heeft met 784 kilometer het langste stuk Route 66 van alle staten. Omdat de Route 66 in 1937 een nieuwe locatie kreeg in deze staat bestaan er twee delen die je kunt rijden. De route van vóór 1937 maakt een halve cirkel richting het noorden, waar je Santa Fe kunt bezoeken, een echte aanrader! Mocht je wat tijd te kort komen kun je er voor kiezen de route te volgen van na 1937, hoewel je dan voornamelijk op de I-40, een grote autoweg, rijdt. Stukjes van de Route 66 in New Mexico kenden ook andere namen, zoals El Camino Real, Old Santa Fe Trail, Ozark Trail, National Old Trails, en nu Route 66 Scenic Byway.

Welke route je ook kiest, je zult hoe dan ook langs de Blue Hole in Santa Rosa rijden, net als de grote stad Albuquerque meer naar het westen. Veel van de Route 66 doorkruist het land van de Native American Pueblos. Informeer bij de verschillende visitors centers wat de regels zijn, met name omtrent fotograferen.

Op deze pagina vind je tips over een aantal bezienswaardigheden aan de Route 66 in New Mexico.


Blue Swallow Motel Tucumcari

Tucumcari Blue Swallow Motel

Het Blue Swallow Motel in Tucumcari accommodeert reizigers over de Route 66 al sinds 1939. Het motel is nog altijd een familiebedrijf, en de eigenaren doen er alles aan om er voor te zorgen dat je een echte Route 66 Motel ervaring krijgt! Toen wij de Route 66 reden zat het Blue Swallow Motel helaas al vol, en verbleven we in het Roadrunner Lodge Motel, dat ook zeker een aanrader is! Wanneer je binnenloopt in de kamer speelt er een oude radio muziek uit de tijd dat de Route 66 echt in bloei was waardoor je direct een nostalgisch gevoel hebt!


Blue Hole Santa Rosa

De echte waterrat mag de Blue Hole in Santa Rosa absoluut niet overslaan. Ook als je geen fan bent van zwemmen is het zeker de moeite waard om te stoppen. Midden in de droogtes van New Mexico ligt hier namelijk een poel kraakhelder, blauw water. Door een groots tunnelstelsel vol water dat onder het meer zit wordt het water elke 6 uur compleet ververst, waardoor het water helder blijft. Er wordt ook volop gedoken.

Blue Hole Santa Rosa

Santa Fe

De hoofdstad van New Mexico is Santa Fe. De stad is in 1610 gesticht door een Spaanse kolonie, en die Spaanse invloeden zijn nog volop aanwezig door de Pueblo stijl in de architectuur van de vele gebouwen rond de Plaza van de stad. Er zijn ook ontzettend veel winkeltjes die handgemaakte voorwerpen verkopen, van kleding en tapijten tot houtgesneden poppetjes. Neem vooral de tijd om rustig door de gezellige straatjes te slenteren.


Albuquerque

Naast Santa Fe is Albuquerque waarschijnlijk de bekendste plaats in New Mexico, en niet alleen omdat het de grootste is. Het eerste wat op valt in deze stad is dat er weinig hoge gebouwen zijn zoals in andere grote steden aan de Route 66 zoals Chicago, St. Louis en Los Angeles. Albuquerque is daarentegen vooral erg uitgestrekt, met maar liefst 489 vierkante kilometer. Het centrum staat nog vol oude neon signs die laten zien dat het een populaire plek was voor reizigers van de Route 66 om ten minste een nachtje te blijven!


Miner Museum Grants

Miner Museum, Grants

Er wordt regelmatig naar Grants gerefereerd als de uranium hoofdstad van de wereld. Hoewel er niet meer actief wordt gemijnd, bestaat er wel een Miner Museum dat de geschiedenis van de mijnen vertelt. Je kunt hier ook een tour doen voor $5 waarbij je ondergronds gaat en de echte mijnervaring krijgt. Door middel van allerlei rode knoppen die je kunt indrukken ervaar je hoe het was om in deze mijnen te werken!


Continental Divide, Thoreau

Hoewel de plek zelf misschien niet zo spectaculair is, is het idee achter de Continental Divide dat wel! Vanaf dit punt stroomt het water namelijk de ene kant op naar de Atlantische Oceaan, en de andere kant op naar de Stille Oceaan. De omwonende locals hebben hier het beste van proberen te maken door een gift shop neer te zetten die de moeite waard is om een kijkje in te nemen!


El Rancho Hotel in Gallup

Het El Rancho hotel in Gallup is een geliefde plek van filmsterren. Door de prachtige omgeving worden hier regelmatig films opgenomen, waardoor het hotel een tal aan bekende gasten heeft gekend. Zo sliepen onder anderen Ronald Reagan, Humphrey Bogart, Katherine Hepburn en Mae West hier al eens. Natuurlijk heeft het hotel veel meer te bieden dan deze reputatie. Zo lijkt de lobby net alsof hij zelf uit een film komt, en is de gehele sfeer er een die je niet snel tegen komt.

El Rancho Hotel Gallup

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb