Goedkoop internetten in het buitenland

Gepubliceerd op 11 september 2022 om 18:14

Iedereen kent het wel; je bent op vakantie en wilt eigenlijk direct alle leuke kiekjes delen met je familie en vrienden, maar je buitenlandbundel is op en bijvullen kost veel geld! In deze blog delen wij 5 tips om goedkoper te internetten in het buitenland! 

Goedkoop internet bijkopen in buitenland met eSIM

Zelf gebruikten wij tijdens onze reis over de Route 66 de eSIM van Airalo. Zij bieden goedkope bundels aan voor in het buitenland waardoor je voor een bepaalde tijd een aantal GB’s koopt die je in dat land kunt gebruiken. Zo is de goedkoopste bundel voor de Verenigde Staten maar $4,50 voor 1 GB die je 7 dagen kunt gebruiken. De andere opties zijn geldig voor 30 dagen en zijn 3, 5 of 10 GB. Airalo biedt niet alleen bundels aan voor de Verenigde Staten, maar voor heel veel andere landen. Ze hebben opties in meer dan 190 verschillende landen! 

Wanneer je een bundel koopt moet je vervolgens de eSIM nog wel installeren. Gelukkig helpt Airalo hierbij met een erg handige tutorial. Ook is hun helpdesk erg behulpzaam als je er zelf niet uit komt. Wij hebben in ieder geval prettige ervaringen met de simkaart gehad toen wij reisden. Wij kozen destijds voor de bundel van 5 GB voor 30 dagen. 

Zoek WiFi Hotspots 

Een andere manier om geld te besparen aan torenhoge roaming rekeningen is om zoveel mogelijk WiFi hotspots te gebruiken. Dit klinkt misschien een beetje als een open deur, maar je zult er verstelt van staan hoe veel plekken in het buitenland tegenwoordig WiFi hotspots hebben. Vrijwel elk restaurant en veel winkels bieden gratis internet aan. 

Je zult misschien niet direct de foto’s kunnen plaatsen of versturen op het moment dat je ze maakt, maar het zal je in de portemonnee heel veel schelen!

Schakel data uit op data zware apps

Wanneer je in Nederland een grote bundel hebt merk je misschien niet dat sommige van de apps op je telefoon ontzettend veel data slurpen. Wanneer je in het buitenland op vakantie gaat is het de moeite waard uit te zoeken welke apps de meeste data verbruiken en deze zo lang uit te schakelen. Op die manier verbruiken deze apps in ieder geval geen data op de achtergrond!

Schakel automatische downloads uit

Bij sommige apps zullen inkomende foto’s en video’s automatisch worden gedownload. Een voorbeeld hiervan dat veel mensen gebruiken is Whatsapp. Je zult misschien denken dat Whatsapp vrij zuinig is in het gebruik van data, maar niets is minder waar op het moment dat je een video van 5 minuten binnen krijgt die automatisch wordt gedownload. Om dit te voorkomen hoef je enkel het automatisch downloaden op deze apps uit te schakelen in de instellingen.

Download muziek en routebeschrijvingen van tevoren

Vooral wanneer je een reis maakt waarbij je veel in de auto zit, zoals de Route 66, zul je je navigatie apps en muziek veelal aan hebben staan. Om te voorkomen dat je hierbij ontzettend veel onnodige MBs verbruikt is het verstandig dit van tevoren al te downloaden.

Zo kun je via bijvoorbeeld Spotify al duizenden nummers downloaden als je dit zou willen, en kun je via een app als Google Maps een kaart van een bepaalde regio downloaden. Zo doet de routebeschrijving het ook nog als je spontaan even van de weg af gaat.

Geen hoge roaming telefoonrekening meer!

Hopelijk kunnen deze tips je helpen bij je volgende trip naar het buitenland. Wij raden voornamelijk aan om de opties bij Airalo eens na te lopen, en de andere tips daarnaast te gebruiken om data te besparen!

Veel internetplezier!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.